Αδελφοποίηση του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών με την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

Την Τετάρτη 13-04-2016, στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή της αδελφοποιήσεως του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, με την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης (Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων).

Την επομένη ετελέσθη η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, στο ιερό Παρεκκλήσιο του ιερού Χρυσοστόμου του Εκκλησιαστικό Λυκείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο και απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους Μαθητές και των δύο Σχολείων.

Το αναλόγιο πλαισίωσαν οι χορωδίες των δύο Σχολείων, υπό τη Δ/νση των Διευθυντών κ. Ιωάννου Κόττορου, κ. Θωμά Παναγιώτου κα του καθηγητού της Βυζ. Μουσικής κ. Παύλου Μάλλιαρη.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η τελετή αδελφοποίησης και υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο, αντηλλάγησαν δώρα, έγιναν προσφωνήσεις από τους Διευθυντές των δύο Σχολείων και από τον Σεβασμιώτατο.

Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, καί βεβαίως δέν έλειψαν οί κρητικές μαντινάδες.

Μετά την τελετή όλοι παρεκάθησαν σε νηστίσιμο γεύμα το οποίο ευλόγησε ? Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν o Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, η  Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Σοφία Χριστοπούλου και o Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Δημακόπουλος.