Εγκαίνια της Μαθητικής Εστίας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 28-11-2018, τα Εγκαίνια της νέας πτέρυγας της Μαθητικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος υπό τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Αντιπεριφερειάρχες, Εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και άλλων τοπικών Αρχών και Φορέων.

Η πτέρυγα αυτή ολοκληρώθηκε με χορηγία της Α.Β. Βασιλόπουλος στην μνήμη του Ευσταθίου Καραγεωργοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην προσφορά του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών και στην αγάπη που προσφέρει η τοπική μας Εκκλησία, προς τα παιδιά τα οποία φοιτούν  σε αυτό και οπό τα οποία αναμένουμε ότι θα προέλθει η νέα γενιά  των Κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους χορηγούς, την σύζυγο και τα τέκνα του Ευσταθίου Καραγεωργοπούλου και ευχήθηκε ὁ Θεός να αναπαύει την ψυχή του.

Θερμούς λόγους απεύθυνε  ο Σεβασμιώτατος προς τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Λυκείου μας κ. Ιωάννη Κόττορο, τους Καθηγητές και το λοιπό προσωπικό του Σχολείου και προς τον Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας, πανοσιολογιώτατο  Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρακεντέ και σε όσους εργάζονται στην διακονία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους των μαθητών του Σχολείου, ο μαθητής της Γ΄ λυκείου Κωνσταντίνος Παπασημακόπουλος.