Το Σχολείο

Η Εκκλησιαστική Εκπαίδευση έχει ως σκοπό την ανάδειξη και κατάρτιση Κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας  και λαϊκών στελεχών, υψηλού μορφωτικού και χριστιανικού ήθους.

Τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια είναι δημόσια Σχολεία που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας (Διεύθυνση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης). Είναι ισότιμα με τα υπόλοιπα Γενικά Λύκεια και λειτουργούν σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα του ΥΠΔΒΜΘ.

Διδάσκονται μαθήματα Γενικής Παιδείας (Θεωρητικής, Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης) και επί πλέον τρία Θεολογικά μαθήματα και Βυζαντινή Μουσική σε κάθε τάξη, με σκοπό τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των νέων που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την Εκκλησία και άλλους τομείς του Δημοσίου.

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο στην Παραλία Πατρών (Πατρών - Πύργου 85) και διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Υπάρχει επίσης παρεκκλήσιο για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών.

Οι μαθητές συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ έχουν και τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό ποσοστό στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στα τμήματα: α) Ιερατικών Σπουδών, β) Διαχείρισης Εκκλησιαστικών κειμηλίων και γ) Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής τέχνης, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο (Α.Ε.Ι.) viagraindian.com

Χορηγούνται υποτροφίες στους αριστούχους μαθητές από την Ιερά Σύνοδο.

Παράλληλα με το Σχολείο λειτουργεί και ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ η οποία παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μαθητών και παρέχει σε όλους τους μαθητές πρόγευμα και γεύμα, εάν το επιθυμούν.

Το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών παρέχει στους μαθητές σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον, σχολική ζωή με κανόνες και αρχές, περιβάλλον με σωστά πρότυπα και αληθινή αγάπη για πνευματική, ηθική και κοινωνική καλλιέργεια του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν ν?  απευθύνονται στο Γραφείο  του Σχολείου, Πατρών ? Πύργου 85, τηλ. 2610 225-542 και ΦΑΞ: 278-269), καθώς επίσης και στο mail του Σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για το Εκκλησιαστικό Ι.Ε.Κ. (Εκκλησιαστική και Πολιτιστική Κατάρτιση)  δεχόμαστε αιτήσεις για προεγγραφή.