Εκδήλωση Αποφοίτησης των Μαθητών της Γ' Τάξης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών

Η σχολική χρονιά έφθασε στη λήξη της και οι τελειόφοιτοι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα διοργάνωσαν την αποχαιρετιστήρια γιορτή τους. Παρόν ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κ. Ιωάννης Κόττορος, οι καθηγητές, γονείς και μαθητές.

Σχετικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα Ρομφέα

Η εκδήλωση ξεκίνησε με απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών από τη χορωδία του σχολείου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Παύλου Μάλλιαρη και κατόπιν ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Κόττορος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο κατά το απερχόμενο σχολικό έτος, ευχήθηκε στους τελειόφοιτους μαθητές καλή επιτυχία στις Γενικές Εξετάσεις και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αμέριστη συμπαράσταση και το αμείωτο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το Σχολείο και την Εστία. Οι τελειόφοιτοι μαθητές κατέθεσαν τις σκέψεις τους αναφορικά με τη σχολική ζωή στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών καθώς και τους προβληματισμούς τους. Εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο, τον Διευθυντή και τους καθηγητές, ευχαριστώντας τους και  ανέφεραν ότι είναι σαν να αποχωρίζονται το σπίτι τους, αφού εκεί διέμεναν κατά τη διάρκεια της τριετούς φοίτησή τους.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, επαινώντας τον Διευθυντή, το προσωπικό και τους μαθητές. Τόνισε ότι στο σχολείο αυτό παρέχεται η κατά κόσμον γνώση σε συνδυασμό με την κατά Θεόν σοφία, και ότι η πρώτη χωρίς τη δεύτερη καθίσταται πολλές φορές επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Δεν παρέλειψε ωστόσο, να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του για τη σημερινή γενικότερη κατάσταση της Εκπαίδευσης, της οποίας τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, αφού δεν παράγονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες αλλά γενιές αγραμμάτων.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών στους τελειόφοιτους μαθητές και οι βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές που συμμετείχαν στα διάφορα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκτέθηκαν οι Αγιογραφίες των μαθητών, που παρακολούθησαν μαθήματα Αγιογραφίας που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο, από τον Αγιογράφο κ. Πέτρο Λαμπρινάκο. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα, όπου παρακάθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ευχή και επιθυμία όλων είναι οι απόφοιτοι του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, να γνωρίζουν μόνο επιτυχίες στη ζωή τους ως χρήσιμα μέλη της κοινωνίας και ο Δωρεοδότης Κύριος, να εκπληρώνει κάθε ευσεβή πόθο της καρδιάς τους.