Χριστουγεννιάτικη Επίσκεψη του Μητροπολίτη μας στο Εκκλησιαστικό Λύκειο - Επίσκεψη σε Ιδρύματα

sam_1370

Στις 22 Δεκεμβρίου 2010 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, επισκέφθηκε το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών.

sam_1380

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στο παρεκκλήσιο του Σχολείου, ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος προς τους μαθητές του Λυκείου και τους σπουδαστές του Εκκλησιαστικού ΙΕΚ, τόνισε την σπουδαιότητα της εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου μας, η οποία την απαρχή του μυστηρίου της Θείας Οικονομίας και της σωτηρίας του ανθρώπου και του σύμπαντος κόσμου.

sam_1383

Στη συνέχεια απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στους μαθητές λέγοντας ότι οι προκλήσεις των καιρών είναι πολλές και προέρχονται από παντού.

Για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται μεγάλος πνευματικός αγώνας, ώστε οι αισθήσεις μας, ακοή, όραση κ?λ?π. να μην γίνονται πύλες εισόδου αμαρτωλών συλλογισμών. Η συμμετοχή στη ζωή της Εκκλησίας, η μυστηριακή ζωή και η προσευχή μας βοηθούν στον αγώνα κατά της αμαρτίας.

?κόμη τούς μίλησε γιά τόν δρόμο τ?ς ?ερωσύνης, τόν ?πο?ο πρόκειται νά ?κολουθήσουν καί γιά τήν προσοχή τήν ?ποία πρέπει νά ?χουν ?στε νά διατηρήσουν τόν ?αυτό τους ?γνό καί καθαρό, προκειμένου νά φτάσουν στήν ε?λογημένη ?ρα, ?στε μέ τήν χάρη το? Θεο? νά ?ερατεύσουν στό Φρικτό Θυσιαστήριο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε συμβολικά Χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές και καθηγητές και αντάλλαξε θερμές εόρτιες ευχές.

 

sam_1391

Στη συνέχεια ομάδα μαθητών και σπουδαστών του Εκκλ. ΙΕΚ με συνοδούς τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωάννη Κόττορο και τον Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, επισκέφθηκαν τα ιδρύματα «Άσυλο Ανιάτων Πατρών» και «Κιβωτό της Αγάπης» στα οποία προσέφεραν τρόφιμα τα οποία αγόρασαν με χρήματα που συγκέντρωσαν οι μαθητές και καθηγητές του Σχολείου.sam_1388