Πενθήμερη Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη της Γ' τάξης του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών 2012

Από τις 12 έως και 16 Μαρτίου 2012  η Γ' τάξη του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά επισκέφθηκαν το Ναό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης, όπου προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα του Μεγαλομάρτυρος. Στη συνέχεια επισκέφθησαν όλους τους σημαντικούς βυζαντινούς ναός της Θεσσαλονίκης: τον Παλαιοχριστιανικό ναό του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), τον Όσιο Δαυίδ, τον Άγιο Νικόλαο Ορφανό, την Παναγία Δεξιά, την Παναγία Αχειροποίητο, την Αγία Σοφία, τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και άλλες Βυζαντινές Εκκλησίες.  Τέλος επισκέφθησαν  και την Ιερά Μονή Βλαντάδων όπου στεγάζεται το Πατριαρχικό Κέντρο Πατερικών Μελετών.

Επίσης οι μαθητές επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο, το βυζαντινό μουσείο, το μουσείο του Λευκού Πύργου και το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ) καθώς και το Πλανητάριο Νόησις όπου παρακολούθησαν τρισδιάστατες βιντεοπροβολές .

Ιδιαίτερη συγκίνηση κατέλαβε τους μαθητές όταν επεσκέφθησαν το Μοναστήρι στη Σουρωτή, Αγίος Ιωάννης ο Θεολόγος, όπου βρίσκεται και ο τάφος του  σύγχρονου αγίου (όπως τον θεωρεί η Εκκλησιαστική συνείδηση ) του π. Παϊσίου.

Τέλος οι μαθητές και οι συνοδοί έγιναν δεκτοί με περισσή αγάπη από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τις αξίες που έχουν χαθεί, καθώς επίσης και για την αγάπη για την πατρίδα και την Εκκλησία.

Κατά την αναχώρηση, οι μαθητές επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου και ο τάφος του Φιλίππου και το Μέτσοβο.