Χριστουγενιάτικη Θεία Λειτουργία

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ τελέστηκε την Παρασκευή 21Δεκεμβρίου 2012 θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών. Λειτουργοί ήσαν ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρακεντές, Δ/ντής της Εκκλ. Εστίας και ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, γραμματέας του Σχολείου. Παρόντες ήταν όλοι οι μαθητές του σχολείου, καθώς επίσης το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Σχολείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας. Η τέλεση της Θείας Ευχαριστίας έγινε με αφορμή την λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε, όπως πάντα, με πατρική αγάπη στα παιδιά και τους τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ενανθρώπισης του Υιού του Θεού, για τη σωτηρία του ανθρώπου. Παράλληλα δεν παρέλειψε να τους υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις που έχουν ως μαθητές, συμβουλεύοντάς τους να μην παραμελούν την πνευματική και μαθητική τους πρόοδο. Ευχήθηκε σε όλους να περάσουν καλές γιορτές με υγεία και το 2013 να αποβεί μία καλή, ειρηνική και δημιουργική χρονιά.

Ο Διευθυντής του Λυκείου μας κ visit site. Κόττορος Ιωάννης απευθύνθηκε με τη σειρά του στον Σεβασμιώτατο, αντευχόμενος και ευχαριστώντας τον για τη στήριξη και την συμπαράστασή του στο έργο του Σχολείου και της Εστίας.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην τραπεζαρία της Εστίας και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε σε εξομολόγηση μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια ευλόγησε την τράπεζα και παρακάθησε μαζί με τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό στο γεύμα.