Μονοήμερη Διδακτική Εκδρομή στα Καλάβρυτα

Στις 27 Μαρτίου 2014 το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών πραγματοποίησε μονοήμερη διδακτική εκδρομή στα Καλάβρυτα. Οι μαθητές με τη συνοδεία των καθηγητών τους ταξίδεψαν με λεωφορείο στο Διακοπτό  όπου επιβιβάστηκαν στον Οδοντωτός σιδηρόδρομο και μέσο του Βουραϊκού ανέβηκαν στα Καλάβρυτα.  Εκεί επισκέφτηκαν το μοναστή της Αγίας Λάβρας όπου ξεναγήθηκαν από τον Ηγούμενο της μονής o Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιος. Τέλος προσκύνησαν τη κάρα του «Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού», πολιούχου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου, και είναι δωρεά του Αυτοκράτορα Εμμανουήλ Παλαιολόγου το 1398 και τη κάρα του Αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο μουσείο της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων όπου πληροφορήθηκαν για την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης πριν τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο αλλά και για όσα πέρασε η πόλη και οι κοινωνία των Καλαβρύτων κατά την διάρκεια του πολέμου και της Γερμανικής κατοχής.

Τέλος στην επιστροφή επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου όπου προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας  που είναι πλασμένη από κερί και μαστίχα από τον Ευαγγελιστή Λουκά.