Ενημέρωση - Ομιλία για το Κάπνισμα

Τήν Πέμπτη 10? Απριλίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ?κκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση ? Ομιλία για το κάπνισμα και τις συνέπειες του. Ομιλητής ήταν ο Πνευμονολόγος κ. Χριστόπουλος Αντώνιος.

Ο Ιατρός κ. Χριστόπουλος Αντώνιος στην ομιλία του ανέλυσε τους κινδύνους και τις συνέπιες που έχει το κάπνισμα για τους ενεργούς καπνιστές καθώς και για τους παθητικούς καπνιστές. Επίσης επισήμανε ότι δεν υπάρχει μέση λύση ή ήπια μορφή καπνίσματος πχ light τσιγάρα ή μηχανικό τσιγάρο αφού οι συνέπειες είναι οι ίδιες για τους ενεργούς και παθητικούς καπνιστές. Η μόνη λύση είναι η πλήρης αποχή από το κάπνισμα.

Επακολούθησε διάλογος όπου οι μαθητές του σχολείου έθεσαν στον ομιλητή ερωτήσεις σχετικά με τις τραγικές συνέπειες του καπνίσματος.

Την ομιλία οργάνωσε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορς σε συνεργασία με το όμιλο αγκαλιάΖΩ. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η κ. Παπαχρυσανθάκη Λαμπρινή πρόεδρος του ομίλου  αγκαλιάΖΩ η οποία με ολιγόλεπτη παρέμβαση της ενημέρωσε τους Εκπ/κούς και τους μαθητές του Λυκείου για τον εθελοντισμό και τις δράσεις του ομίλου, ο κ. Μαγκαφάς Παναγιώτης Κοινωνικός Λειτουργός, και η Ταμίας του ομίλου.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορος όπου ευχαρίστησε τον Γιατρό κ. Χριστόπουλο Αντώνιο για την εμπεριστατωμένη ομιλία του καθώς και την Διοίκηση του ομίλου και παρακάλεσε ώστε στο μέλλον να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις.