Μονοήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα

Στις 29 Απριλίου 2014 το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα.  Οι μαθητές του σχολείου με τη συνοδεία των καθηγητών τους ταξίδεψαν με λεωφορείο μέχρι το  χωριό Μπιζάνι Ιωαννίνων όπου επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με κέρινα ομοιώματα που δημιούργησε ο Παύλος Βρέλλης .  Αφού ξεναγήθηκαν στο μουσείο επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που τους μετέφερε στη πόλη στα Ιωάννινα.

Αρχικά επισκέφτηκαν το κάστρο της πόλης και στη συνέχεια  επιβιβάστηκαν σε καραβάκι που τους μετέφερε στο νησί της λίμνης Παμβώτιδας. Εκεί επισκέφτηκαν το σεράι του Αλή Πασά όπου είδαν από κοντά το μέρος όπου ο Αλή Πασάς θανατώθηκε από τούρκους στρατιώτες, σκηνή που είχαν δεί σε αναπαράσταση  στο μουσείο Βρέλλη. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν μερικά από τα 7 μοναστήρια που υπάρχουν στο νησί όπως τη μονή του Αγίου Δημητρίου όπου υπάρχουν εξαιρετικές  μεταβυζαντινές τοιχογραφίες. Τέλος μερικοί τολμηροί δοκίμασαν και την τοπική σπεσιαλιτέ τα βατραχοπόδαρα.

Μετά το φαγητό επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο όπου τους μετέφερε στο σπήλαιο του Περάματος. Εκεί μετά από μία ενημερωτική προβολή επιβιβάστηκαν σε τροχήλατο τραινάκι που τους μετέφερε στο σπήλαιο όπου είχαν σχετική ξενάγηση από σπηλαιολόγο ο οποίος συζήτησε μαζί τους και τους έλυσε διάφορες απορίες.

Μετά την ξενάγηση στο σπήλαιο καθώς είχε περάσει η ώρα επιβιβάστηκαν στο Λεωφορείο για να επιστρέψουν στην Πάτρα.