Βράβευση μαθητού του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών απο την Ιερά Σύνοδο

Η Γ' Εβδομάδα των Νηστειών είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις Ιερατικές Κλήσεις. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σάββατο 14/3/2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκδήλωση για τη βράβευση των πρωτευσάντων σπουδαστών των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ, που εκπροσωπούσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ενώ συμπροσευχόμενος ήταν ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Μπόζος Διευθυντής Θρησκευτικής Εκπαιδεύσεως και Θρησκευτικής Αγωγής, η κ. Βασιλική Ζωιτοπούλου προϊσταμένη του τμήματος ετεροδόξων του ΥΠΟΠΑΙΘ, Διευθυντές και Καθηγητές των Εκκλησιαστικών Σχολών.

Την βράβευση των Ιεροσπουδαστών έκανε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος μίλησε στους Ιεροσπουδαστές με πολλή αγάπη, δίνοντάς τους πατρικές συμβουλές. Τέλος συνεχάρη τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία. Από το σχολείο μας βραβεύτηκε για την επίδοση στα μαθήματα και το ήθος του ο μαθητής της Γ? Λυκείου Αναστάσιος Αθανασόπουλος, με βαθμό 19,4.

Από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών για την εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Κόττορος, ο καθηγητής κ. Σπυρίδων Νικολοβιένης, ο βραβευθείς μαθητής και ο μαθητής της Γ΄ τάξεως Μαρίνος Δασκαλάκης, πρόεδρος του 15/μελούς συμβουλίου.