Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 2015
Στίς 26 Οκτωβρίου εορτάστηκε, με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο σχολείο  μας, η επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940.

Η γιορτή είχε απόλυτη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε στη αίθουσα τελετών του Γεν. Εκκλησιαστικό λύκειο Πατρών.  Την γενική διοργάνωση είχε αναλάβει η φιλόλογος  καθηγήτρια κ. Μαργαρίτα Χλιάπα μαζί με τον καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Παύλο Μάλλιαρη.

 

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η φιλόλογος καθηγήτρια κ. Α. Ανδριοπούλου.  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί μια ξεχωριστή επέτειο, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία μας που αποδεικνύει τη συνέχεια του πνεύματος της φυλής μας. Ανέφερε ότι ο λαός μας με ομοψυχία και γενναιότητα ξεσηκώθηκε σύσσωμος τότε για να αποκρούσει τον ανεπιθύμητο εισβολέα που απαιτούσε την υποταγή της πατρίδος μας. Γι?  αυτό είναι χρέος μας να αποδίδουμε τιμές στους Ήρωες- Αγωνιστές  του ?40 αλλά και ανάγκη για εμάς που χρειαζόμαστε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να αναβαπτιζόμαστε στις αξίες τους εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους. Το μήνυμα που απορρέει από το ηρωικό εκείνο ΟΧΙ είναι να ορθώνουμε το ανάστημά μας σε κάθε πρόκληση της υλιστικής εποχής μας λέγοντας το δικό μας ΟΧΙ στην αλλοίωση της πολιτισμικής μας ταυτότητας ,στον αφελληνισμό μας και σε κάθε ξένο ή ντόπιο που επιβουλεύεται την εθνική μας υπόσταση.

Η γιορτή εμπλουτίσθηκε με απαγγελίες κειμένων και ποιημάτων από τους μαθητές σε συνδυασμό με προβολή σχετικών Βίντεο από τον Ελληνοϊταλικό και Ελληνογερμανικό πόλεμο. Τη ίδια στιγμή η χορωδία του Σχολείου απέδωσε με υπέροχο τρόπο επίκαιρους ύμνους και εθνικά τραγούδια.   Τέλος τη γιορτή έκλεισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορος.