Ημερήσια Εκδρομή στα Καλάβρυτα

Στις 12 Απριλίου 2016 το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών μαζί με το Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα. Οι μαθητές με τη συνοδεία των καθηγητών τους ταξίδεψαν με λεωφορείο μέσω Διακοπτού στο Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου όπου προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας  που είναι πλασμένη από κερί και μαστίχα από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Επόμενη στάση ήταν τα Καλάβρυτα. Εκεί επισκέφτηκαν το μοναστή της Αγίας Λάβρας όπου ξεναγήθηκαν από τον Ηγούμενο της μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιος. Τέλος προσκύνησαν τη κάρα του «Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού», πολιούχου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου, και είναι δωρεά του Αυτοκράτορα Εμμανουήλ Παλαιολόγου το 1398 και τη κάρα του Αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο μουσείο της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων όπου πληροφορήθηκαν για την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης πριν τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο αλλά και για όσα πέρασε η πόλη και οι κοινωνία των Καλαβρύτων κατά την διάρκεια του πολέμου και της Γερμανικής κατοχής.

Στην επιστοφή, ο διευθυντής κ. Ιωάννης Κόττορος μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών καθώς και ο Σχολάρχης της Σχολής της Κρήτης, κ. Θωμάς Παναγιώτου, μαζί με Καθηγητές και ομάδα μαθητών συμμετείχαν στο Μέγα Απόδειπνο και στους Χαιρετισμούς του Αγίου Ανδρέου που τελεί κάθε Τρίτη ? Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.